Selamat Datang ke Ejau Kambu Farm

Selamat Datang ke Ejau Kambu Farm

Kepada peminat dan penggemar Ayam Batang Kaki, kami ada memelihara berbagai jenis baka dan membuat anak benih daripada pelbagai induk dan pembaka terbaik yang diimport..Di blog ini kami paparkan gambar terkini dan gambar koleksi hanya untuk paparan dan tatapan dan kami juga senaraikan dan paparkan gambar anak benih ataupun induk, pembaka ayam-ayam yang hendak di jual dan ayam-ayam terbaik . Untuk sebarang pertanyaan boleh lah hubungi ataupun mesej di :- 017-5747717 ( Terima Kasih ).

Google+ Followers

UBAT-UBATAN


PENUTUP KEPAK 


PENUTUP KEPAK: guna semasa cuci ayam dgn kunyit.pakai penutup kepak ini utk mengelakkan kepak dari terkena kunyit atau air.harga rm. 20.00(+ rm.5.00 utk. sabah)


MAJUN HIJAU


MAJUN HIJAU: jamu untuk ayam semasa proses cuci ayam dan untuk diberi pada bila-bila masa untuk kesihatan ayam,. ayam akan menjadi sihat, cepat form dan merah muka. Juga baik untuk selera ayam. rm 30.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)


SUPER FIVE STAR


Super Five Star : Vitamin supplimentary untuk ayam semasa proses cuci ayam. setiap hari satu biji, harga rm. 35.00  (+ rm.5.00 utk. sabah)
 .


UCA INJECTION(SIZE BESAR)
UCA Injection - Untuk ayam yang sakit tenat terutama sakit lelah yang tidak baik, hidung, mulut berbau apabila semua ubat yang diguna sudah tidak berkesan pilihan terakhir ialah menggunakan ubat ini. Ayam yang kena demam kuning juga boleh diberi.Ubat diberi dalam bentuk Suntikan 1cc/ seekor dan lihat perkembangan ayam. Jika perlu diberi berulang 3-4 hari sehingga ayam pulih.Selepas dibuka simpan di dalam peti ais untuk kegunaan akan datang.HARGA RM. 30.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)CACING KILLER

Beri mengikut keperluan sekali pada satu masa @ 3 bulan sekali. sebiji utk. seekor ayam. ada 30 biji, harga rm.30.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)UBAT TAMBAH DARAH

ubat ini boleh manambahkan darah ayam, setiap hari bagi mkn. satu biji. utk ayam batang kaki,harga rm. 40.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)NANO STAMINA

nano stamina: setiap hari bagi satu biji, utk tambah stamina.harga rm.20.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)
SUPER DARK GREEN

Ubat lelah: pernafasan berbunyi,campurkan di dalam air. harga rm.20.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)

OPTIVIS

Ubat mata: mujarab untuk semua sakit mata, sapukan di mata setiap malam. harga rm.15.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)
MEGA PPR 926 LAMPAM
 meningkatkan stamina ayam: setiap hari bagi satu.harga rm.60.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)
SUPER BLACK

SUPER BLACK: Ubat Berlaga untuk tahan dan garang/ form meningkat dan ayam akan jadi tahan tidak mahu lari kalau 8 air pun ayam akan jadi laju gila. pakai 30 minit sebelum lawan buka mulut ayam dan pumpkan harga rm.180.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)

KAITONG


Kaitong : Vitamin untuk sihat dan cepat form. Untuk ayam yang sdg. dicuci dan untuk diberi pd bila-bila masa demi menjaga kesihatan ayam DAN AYAM AKAN JADI GEMUK KALAU TIDAK BAGI TRAINING UTK AYAM YANG KURUS BLH PAKAI JUGA UTK. JADIKAN AYAM GEMUK. harga RM.10.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)ZEMA

Ubat Bobol : Ubat untuk kaki bobol dan buruk lutut. Disapu pada petang hari ketika ayam 
hendak masuk tidur.harga rm.15.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)
NEOTAPE

Neotape - Tape balut taji untuk ayam batang kaki dan hujung.Harga : RM 3.00/ gulung, RM 36.00/ dozen( 12 nos ) (+ rm.5.00 utk. sabah)

SUPER GREEN


 


Ubat lelah pernafasan berbunyi:  titis satu atau dua titis setiap malam, jangan letak air minuman untuk mengelak ayam dari minum air bagi mendapatkan kesan yang sempurna, harga rm. 30.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)
UNION SULFA

Union Sulfur : Ubat segala penyakit, lemah sendi, pernafasan, mata dsb. wajib ada bagi setiap penternak. harga rm. 10.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)

MULTIVITAMIN
SEMUA VITAMIN YANG PERLU UTK AYAM LAGA ADA DI MULTIVITAMIN INI.CARA MEMAKAI IALAH SETIAP HARI DUA TITIS DI DLM MULUT AYAM..HARGA RM. 25.00             (+ rm.5.00 utk. sabah)

MAJUN IKAN HARUAN DAN BELUT

majun: untuk ayam semasa proses cuci ayam dan untuk diberi pada bila-bila masa 
untuk kesihatan ayam. Ayam akan menjadi sihat, cepat form dan merah muka. Juga baik untuk selera ayam.harga rm. 30.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)KUNYIT VIETNAM

KUNYIT VIETNAM: gosokkan kunyit vietnam ini atas batu, ambil serbuknya dan sapukan pada kulit  dan kaki ayam, kulit akan jadi keras, selepas adu sapukan pada muka dan kepala ayam,  bengkak-bengkak di muka ayam tidak akan keluar di jamin. harga rm.75.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)
NANO KISAR TEMERLOK

sebelum bagi ayam makan bagi satu biji ubat ini utk. membantu penghadaman ayam.harga rm.25.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)

NANO

NANO: kaki jadi rajin dan berat ayam cepat jadi form memang berkesan utk. ayam ujung tanduk harga rm. 20.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)
A 18W-P

BAGI AYAM HATI KERAS DAN JADI GARANG HARGA RM.45.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)MEGA SPEED LAMPAM

mega speed : ayam jadi laju dan kaki jadi rajin dan berat, setiap hari satu pump, utk. ayam batang kaki dan ujung tanduk. harga rm.210.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)

SANTOLIN

santolin: ayam jadi keras dan cepat form, setiap hari satu titis, utk ayam batang kaki dan hujung tanduk. harga rm. 35.00 (+ rm.5.00 utk. sabah)

Follow by Email

Search This Blog